Omgeving

ALHAURIN EL GRANDE

Alhaurín el Grande ligt  tegen de Sierra de Mijas en in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met 22.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Gelukkig heeft het dorp haar Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau en op een half uur rijden van de kust en plaatsen als Malaga, Torremolinos, Mijas en Marbella.

Mooi

Het uitzicht over de Gualdahorce Vallei en de Hoya de Malaga met citroen-  en fruitbomen. Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve dan misschien uit historisch oogpunt de onlangs gerestaureerde parochiekerk de Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Een leuk tripje is naar de Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala rivier even buiten het dorp.

Leuk

Net zoals in de meeste dorpen kent ook Alhaurín een rijke traditie aan religieuze vieringen en feesten. De processies tijdens Pasen en die van de twee kerken in het dorp, zijn in de wijde omtrek bekend. De jaarlijkse feria in mei behoort tot een van de grootste in de provincie Malaga. Alhaurín vervult  een centrale functie voor de omliggende dorpen waardoor het in het weekend tijdens de uitgaansuren gezellig druk kan zijn.

Benalmádena is gelegen tussen Malaga en Marbella. Benalmádena is van oudsher een vissersdorpje met nog een oude stadskern.

Puerto Marina is een van de beste jachthavens aan de Middellandse Zee met 1000 ligplaatsen en is in 1999 beoordeeld als mooiste jachthaven van Europa. De jachthaven is in volledig Moorse stijl aangelegd. De boulevard is het gehele jaar gezellig druk, dankzij de leuke winkeltjes en de diverse soorten restaurants.

Aan de kust ligt Benalmádena-Costa voorzien van een gezellige en eindeloze boulevard met gezellige terrasjes, restaurants en winkeltjes. Daarachter Benalmádena-Pueblo de oude stadskern, daar is ook van alles te beleven, een “dorpje” op zich.

Arroyo De La Miel is een plaats met een gezellig uitgaansplein, hier wordt ook de wekelijkse markt (op vrijdag) gehouden. Tevens is het dé uitgaansplek voor de Spanjaarden zelf om graag te verblijven, lekker te eten, gezellig bij elkaar te vertoeven, een aanrader om eens een kijkje te gaan nemen. Rondom het plein zijn ook weer veel gezellige winkeltjes te vinden.

Costa Del Sol, ook wel Costa Del Golf genoemd. Binnen een straal van 20 km liggen ongeveer een 30tal golfbanen, variërend van 9 holes tot 36 holes.

Deze streek heeft van alles te bieden, zoals strand, zee, fantastische uitzichten, prachtig achterland met vele historische steden, luxe restaurants, jachthavens, waterpretparken, …

De 2000 jaar oude provincie hoofd en havenstad Malaga ligt op 25km afstand van ons huis. Malaga is een grote stad met 600.000 inw. en heeft nog een zeer oud binnenstad gedeelte. Super leuk vertoeven, zowel voor lekkere tapa’s, shoppen, …

Marbella ligt op 36 km afstand en is te bereiken via een fraaie kustweg of een snelle autobaan die op 3 km afstand vanaf Alhaurin El Grande ligt.

De gemiddelde jaartemperatuur aan de Costa Del Sol is 22°.

Dankzij de geografische ligging aan de baai van Malaga en onder aan de bergketen van de Siërra de Mijas die de streek beschermt tegen de koude zowel als tegen de meeste droge en hete noordenwinden, de beruchte terrales, geniet zij een benijdenswaardig microklimaat met zachte temperaturen gedurende het hele jaar. De gemiddelde winter temperatuur bedraagt tussen de 18 en 20 graden. Van de 365 dagen per jaar schijnt de zon er 325!

Alhaurin El Grande ligt in de provincie Andalucia, de meest zuidelijke en vriendelijkste provincie van Spanje en deze provincie is ongeveer net zo groot als Nederland. Recht tegenover de Costa ligt Noord Afrika op slechts 50km afstand.

Met de auto ga je via Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Madrid Granada en Malaga naar je bestemming en de afstand is ongeveer 2100 km. Indien je kiest voor de Route de Soleil, Luc’s favoriet, moet je rekenen op een kleine 2400km.

De vliegtijd van Brussel naar Malaga is 2uur en 20minuten, de luchthaven van Malaga ligt op 25 minuten rijden van Alhaurin Golf.

 

Geef een reactie