Omgeving

Alhaurin el Grande

ligt  tegen de Sierra de Mijas en in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met 22.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Gelukkig heeft het dorp haar Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau en op een half uur rijden van de kust en plaatsen als Malaga, Torremolinos, Mijas en Marbella.

Het uitzicht over de Gualdahorce Vallei en de Hoya de Malaga met citroen-  en fruitbomen. Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve dan misschien uit historisch oogpunt de onlangs gerestaureerde parochiekerk de Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Een leuk tripje is naar de Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala rivier even buiten het dorp.
Net zoals in de meeste dorpen kent ook Alhaurín een rijke traditie aan religieuze vieringen en feesten. De processies tijdens Pasen en die van de twee kerken in het dorp, zijn in de wijde omtrek bekend. De jaarlijkse feria in mei behoort tot een van de grootste in de provincie Malaga. Alhaurín vervult  een centrale functie voor de omliggende dorpen waardoor het in het weekend tijdens de uitgaansuren gezellig druk kan zijn.
 

Malaga

Bezienswaardigheden in Málaga zijn er genoeg. Teatro Romano, het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, het Picasso Museum en de centrale markt in Málaga zijn zomaar een paar voorbeelden. De stad in Zuid Andalusië heeft een rijke geschiedenis met veel cultuur. Daarnaast zijn er vele restaurants, tapasbars en stranden in Málaga. Het is een stad voor jong en oud. Van bezienswaardigheden tot uitgaan in Málaga en van een dag strand tot een fietstour in Málaga. Het is allemaal mogelijk in deze geweldig leuke plaats aan de Costa del Sol. Er worden vaak evenementen georganiseerd. De bekendste en meest traditionele feesten in Málaga zijn Semana Santa en de Feria.

Marbella

is een leuke stad met mooie boulevards, parken en tuinen, een historisch centrum en met de meest beroemde jachthaven Puerto Banús, aan de Middellandse Zee, waar u de mooiste jachten aantreft. Het oude gedeelte van Marbella is een leuke plek om te bezoeken, gedurende de dag en vooral 's nachts. Als de nacht invalt zijn op plaatsen als Patio de los Naranjos de terrassen gevuld en later op de avond verdwijnt iedereen in de bars in de omgeving voor een drankje.

Caminito del Rey

caminito-del-rey

Bij het natuurpark van El Chorro bevindt zich de bekende kloof van El Chorro met zijn enorme rotswanden die tot een hoogte van 400 meter reiken. Aan beide kanten bevinden zich stuwmeren met waterkrachtcentrales die elektriciteit opwekken en om die reden werd er in het begin van de twintigste eeuw een pad gemaakt die de beide centrales met elkaar verbond.
Dit lange pad is bekend onder de naam Caminito del Rey (het koningspad).
In de loop der jaren raakte het toch al gevaarlijke pad behoorlijk in verval. Toch besloten de nodige waaghalzen keer op keer weer het pad te belopen en dit liep helaas niet altijd goed af.

De regering besloot na het zoveelste dodelijke ongeluk het pad in het jaar 2000 definitief te sluiten voor het publiek maar de Caminito del Rey bleef tot de verbeelding van velen spreken en dat werd goed begrepen door de autoriteiten.
In het jaar 2013 werden er plannen gemaakt het pad weer begaanbaar te maken voor een groot publiek en inmiddels is het zo ver.

Sinds eind maart 2015 is, na een kostbare en grondige renovatie, de Caminito del Rey weer geopend en de kaarten zijn niet aan te slepen.
Voor de eerste drie maanden waren de kaarten in no time vergeven maar inmiddels kan er on line weer gereserveerd worden.

Het wandelpad kent twee routes.
Je kunt beginnen vanaf het plaatsje Ardales of je begint je route vanaf de andere kant, vanaf het gehucht El Chorro.
Wij liepen de route vanaf Ardales en hebben er ongeveer twee uur over gelopen. Aan het einde van de route staat er een bus voor je klaar die je in ongeveer een kwartier weer terug brengt naar waar je vandaan kwam. 

Tijdens deze wandeling die overigens echt niet zwaar is (maar je moet wel over een heel klein beetje conditie beschikken), draag je een helm en het is goed om te weten dat er onderweg geen toiletten te vinden zijn.
Neem je stevige schoenen en zonnebrandcreme mee en vergeet vooral je flesje water en je fototoestel niet.
De wandeling voert door de enorme kloof (La Garganta del Chorro), je bewandelt een hangbrug en loopt langs kilometers lange stukken klif. De uitzichten met indrukwekkende heuvels, watervallen, de rivier, de stuwmeren en valleien zijn vanzelfsprekend spectaculair te noemen.

Bezoek hier de website van el Caminito del Rey

Ronda

is een van de oudste steden in Spanje en ligt op ongeveer 1,5uur rijden van Casa Lagoa. Ronda is één van de bezienswaardigheden die u echt gezien moet hebben als u in de buurt bent.

De stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel is. De rivier de Guadalevín loopt door de de stad die de bergen verdeelt.

Ontdek de prachtige bergachtige streek van Ronda op een ontspannen dagje uit vanaf de Costa del Sol. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Ronda, met inbegrip van de Plaza de Toros arena en het museum. Een bezoek aan de Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda en de Kerk. Bewonder het uitzicht vanaf de adembenemende kloof El Tajo, die de stad splitst in een oude en een nieuwe wijk, en loop over de Puente Nuevo, de brug die de twee met elkaar verbindt. Sluit af met een rondleiding bij een lokale wijnboer en geniet van een een proeverij van de lokale Spaanse wijn.

Comments are closed